Volledig scherm

Hoop gloort voor treurende tennispark

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Een week geleden maakte Hartje Breda melding van het ‘treurige tennispark’ op het voormalige terrein van Akzo Nobel bij de Markkade. Sinds het vertrek van het bedrijf in 2012 is de gravelbaan niet meer gebruikt of onderhouden en dat is duidelijk te zien.

Eind vorig jaar is het AKZO Nobel-terrein overgenomen door Schumacher Packaging & Display, dat nu nog aan het Spinveld gevestigd is. Directeur Luc Swaenen was vorige week op vakantie, maar pakte na terugkeer meteen de telefoon. “Ik worstel er zelf ook mee, die tennisbaan is een doorn in het oog. Ik zou liever zien dat het er netjes bij ligt”, bekent hij. “Medio volgend jaar trekken wij in de panden van Akzo Nobel, we zijn al druk bezig met de verbouwingen aan de binnenkant. Op het terrein zijn verder alternatieven genoeg om uit te breiden, maar het stuk waar het tennisparkje ligt, komt niet in die plannen voor.”

Toch heeft Swaenen een briljant idee. “Ik ben geen tennisser, maar baan en afrastering schijnen nog in redelijk goede staat te verkeren. Ik doe dan ook graag een oproep: ik bied het tennisparkje te huur om niet aan. Met andere woorden, geïnteresseerden mogen de ruimte gratis huren, maar moeten het dan wel zelf opknappen en onderhouden. Zou toch mooi zijn als we daar anderen blij mee kunnen maken?“

Wie weet, kan er straks wel een bedrijfstenniscompetitie gehouden worden op het industrieterrein aan de Mark. Als het Akzo tennispark maar opgekalefaterd en weer gebruikt wordt, vindt Luc Swaenen. Eén wens heeft wel alvast, mocht het lukken een huurder te vinden. “Ik zou het op prijs stellen als ons personeel dan met korting van die baan gebruik zou mogen maken. Maar daar komen we vast wel uit.” (JH)

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen