Volledig scherm
Drukte bij Poolse winkel aan de Molenstraat in Roosendaal. Omwoners ervaren overlast van de bezoekers van de Poolse supermarkten. © Edmund Messerschmidt / het fotoburo

Hoofd vastgoedbeheer Metterwoon Roosendaal: Wijs niet eenzijdig naar super

ROOSENDAAL - Hoofd vastgoedbeheer Toine van den Broek van Metterwoon in Roosendaal, eigenaar van de winkelpanden in Hogestede aan de Molenstraat, vindt het zeer onterecht dat de ondernemer van de Poolse supermarkt Odra in Hogestede wordt neergezet als de 'kwade genius' achter de voortslepende overlast in de straat.

"Het is juist een nette ondernemer die er alles aan doet om overlast te voorkomen. Wij van onze kant helpen en begeleiden hem daarin waar mogelijk", aldus Van den Broek die reageert op berichtgeving, maandag in deze krant, dat de klachten over de twee Poolse winkels in de Molenstraat blijven aanhouden.

Behalve het lukraak parkeren zouden klanten van de supers lawaai maken, rotzooi achterlaten en tegen gevels plassen. Ook bij het laden en lossen zijn er volgens de klagers vaak problemen omdat vrachtauto's de doorgang in de Molenstraat versperren.

Van den Broek wijst erop dat veel meer winkels dan alleen de Poolse supers bevoorraad moeten worden. "Het ís een winkelgebied. Er is een speciale laad- en losplaats gemaakt en ja, het zal best eens gebeuren dat er illegaal wordt geparkeerd. Maar reken daar niet steeds dezelfde ondernemer op af."

Bij Metterwoon is de indruk dat overlast in de vorm van wildplassen, hard schreeuwen en bewust fout parkeren, vaak plaatsvindt ná sluitingstijd van Odra. "Rond tien uur 's avonds gaat de winkel dicht. Maar dan begint juist het caféleven. Ik bedoel maar: de overlast is echt niet alleen te herleiden naar de supermarkten. Wij horen dat de problemen in de late avond en nacht veel groter zijn dan overdag en in de vroege avond." Het stoort Van den Broek ook dat keer op keer vooral de ondernemer van Odra aan de tand wordt gevoeld.

Klachten over overlast in de Molenstraat zijn hardnekkig. Voor de Roosendaalse Lijst en de VVD was het onlangs weer reden om richting college in de pen te klimmen.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
97 stemmen