Volledig scherm
Sprint-atlete Sabine van de Reijt (midden) praat in de Supporterstourbus met Radio 2-dj's Floortje Dessing (rechts)  en Jeroen Kijk in de Vegte over de kansen van de Sprint-meerkampers Nadine Broersen en Anouk Vetter in Rio. foto Edwin Wiekens/pix4profs

Honderdduizend keer AV Sprint op de radio, mooie reclame voor Breda

BREDA - Een supermoderne bus met straalverbinding staat deze vrijdag in alle vroegte op het complex van Sprint in Breda. De Supporterstour van Radio 2 zendt van 6.00 tot 9.00 uur live uit bij de atletiekvereniging.

Twee weken lang reizen  de Radio 2-dj's Floortje Dessing en Jeroen Kijk in de Vegte met de tourbus door Nederland om met familie, vrienden en sporters te praten over de olympische wedstrijden. Dat Sprint door de zender is uitverkoren is niet zomaar.

De club ziet deze vrijdag maar liefst drie Sprint-leden aan het werk in Rio, de meerkampers Nadine Broersen, Anouk Vetter en Pieter Braun. Sprint-atlete Sabine van de Reijt, vader Jos en zus Nathalie van zevenkampster Nadine Broersen zijn de speciale gasten in de uitzending voor vroege vogels.

Er is volop koffie en worstenbrood om een beetje wakker te worden. Vader Jos en zus Nathalie scharen zich achter de microfoon in de bus. Floortje Dessing verwelkomt het duo hartelijk. "Hallo Jos en Nathalie, leuk dat jullie er zijn. Spannend, hè." Dat vinden Jos en Nathalie ook.

"Niet zozeer spannend vanwege de radio-uitzending. Ik ben inmiddels al zo vaak gevraagd voor radio en tv, maar wel voor het feit dat Nadine vandaag voor het eerst in actie komt op de Spelen", zegt vader Jos. Hij laat in de uitzending weten dat hij al in een vroeg stadium heeft besloten niet naar Rio te gaan.

"Brazilië trekt me niet zo. Ik blijf thuis in Dongen. Ik kijk straks ook alleen tv om Nadine aan het werk te zien. Nou ja alleen, het hondje van Nadine, Rio, houdt me gezelschap." Zus Nathalie wilde wel naar Brazilië. "De tickets voor het stadion waren al besteld. Maar ja, toen raakte ik zwanger en kwam er een kindje. Nou, daar ga ik nog echt niet mee reizen."

Sabine van de Reijt was teamgenote van Nadine Broersen en Anouk Vetter in het Sprint-damesteam dat  in 2014 en 2015 Nederlands kampioen werd. "Ik hoop op een plek in de top 6 voor Nadine en Anouk", zegt ze.

Voor Sprint-voorzitter Paul Alberts is het een topochtend. "Ik hoor honderdduizend keer Sprint op de radio. Wat een mooie reclame voor Breda."

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
541 stemmen