Volledig scherm
Jacqueline van Vlimmeren heeft met partner Jos plannen voor een hondensportcentrum aan Het Laag. foto Christian Keijsers

Hondensportcentrum Bergen op Zoom is nog geen gelopen race

BERGEN OP ZOOM - Jos en Jacqueline van Vlimmeren willen best water bij de wijn doen als het gaat om hun plannen voor een hondensportcentrum aan Het Laag in Bergen op Zoom. Jacqueline van Vlimmeren: "Het liefst houden we vast aan het originele plan, maar we willen best naar bepaalde zaken kijken."

Te denken valt aan bijvoorbeeld minder wedstrijden of minder ruime openingstijden. Dat heeft ze tijdens een overleg met gemeenteraad van Bergen op Zoom laten weten.

Het Bergs college wil geen medewerking aan de plannen van Van Vlimmeren verlenen; het past niet binnen het bestemmingsplan, onder andere omdat de plannen met een oppervlakte van 2.250 vierkante meter (onder te brengen in bestaande hallen) veel groter zijn dan de 500 vierkante meter die voor zogeheten niet-agrarische nevenactiviteiten toegestaan zijn.

Van Vlimmeren: "We begrijpen er werkelijk niets van. Alle onderzoeken tonen aan dat wat wij willen gewoon kan en mag. Dit plan heeft ons al veel gekost, niet alleen aan geld, ook aan emotie en energie. Wat ons nu overkomt, voelt onrechtvaardig."

Lees maandag meer over het hondensportcentrum in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen