Volledig scherm
© Thinkstock

Hondenbelasting daalt met 10 procent in Woensdrecht

WOENSDRECHT - De hondenbelasting in de gemeente Woensdrecht gaat met 10 procent omlaag. De raadsfracties van VVD, ABZ en CDA diende in de Woensdrechtse raadsvergadering een motie daartoe in. Die motie werd raadsbreed gedragen.

De VVD nam het initiatief voor de motie. De liberalen vinden het niet kunnen dat de belastinginkomsten van de hondenbelasting aanzienlijk hoger zijn dat de uitgaven voor de bestrijding van hondenoverlast.

"Het is daarom niet meer dan redelijk dat de hondenbelasting naar beneden wordt bijgesteld", vindt VVD-raadslid Roger Boussen. Wat de VVD betreft is de verlaging van tien procent het begin voor een verdere verlaging van de hondenbelasting. "Van 2018 tot 2020 moet deze belasting nog verder naar beneden", vindt Boussen.

De gemeenteraad vindt wel dat er steviger gehandhaafd moet gaan worden op de overlast van honden. Boussen zegt dat de overlast van hondenpoep in de gemeente Woensdrecht nog steeds hoog is. "Laat de boa hier extra op controleren en bekeuren", riep Boussen op.

PvdA-fractieleider Cees Jaspers zou het liefst zien dat de hondenbelasting in zijn geheel wordt afgeschaft. "Maar die tien procent verlaging is hopelijk de opmaat naar een verdere verlaging."

Jaspers rekent voor dat de gemeente elk jaar twee ton binnenkrijgt aan hondenbelasting en dat maar de helft daarvan wordt uitgegeven aan onder meer de aanleg en onderhoud van hondenpoepstroken en andere middelen om hondenoverlast tegen te gaan. "De andere helft wordt gebruikt voor andere doeleinden en dat is niet eerlijk", vindt Jaspers.

Hij is zich ervan bewust dat zijn wens om de hondenbelasting helemaal af te schaffen geen steun vindt bij de andere raadfracties. "Maar laten we er naar streven om de komende vier jaar de hondenbelasting te halveren."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
847 stemmen