Volledig scherm
De vastgebonden hond met water en voer in het Liesbos. © Nicole Bolijn / facebook

'Hond zat vastgebonden op een plek waar ze gevonden móest worden'

BREDA - De Amerikaanse Staffordshire terriër die woensdagmorgen werd gevonden in het Liesbos tussen Etten-Leur en Breda was aan een boom gebonden op een plaats dat ze wel snel ontdekt zou worden. Dat zegt Nicole Bolijn, een van de vrouwen die hond vond.

"We laten daar bijna iedere dag onze twee hondjes uit. We kwamen 's ochtends rond negen uur bij De Boswachter aan en het was daar toen helemaal niet druk op de parkeerplaats. Toen ik naar rechts keek zag ik een silhouet dat ik daar nooit eerder had gezien. Het zat doodstil en leek heel erg op een hond. Maar Claudia dacht dat dat helemaal niet kon."

Vechthond 
Bolijn heeft vroeger in een asiel gewerkt en weet dus het nodige van huisdieren af. Zij had dan ook weinig moeite om het ras te herkennen. Een Staffordshire terriër dus, een hond die te boek staat als een vechthond.

"Maar deze hond heeft nooit gevochten. Ze was heel vriendelijk en liep steeds te kwispelen. Bij de hond stond een waterbak en ook voer. En ze zat op vijf, zes meter van een wandelpad. Ze was daar duidelijk weggezet met de bedoeling dat ze gevonden zou worden."

Reacties 
Nadat dat gebeurd was, is ze opgehaald met de dierenambulance. Nicole en Claudia zetten hun belevenissen op Facebook, inclusief een aantal foto's van de vondeling. En dat leidde tot een stroom reacties.

"Ik weet dan ook zeker dat zodra het kan er zonder enige moeite een nieuw baasje voor haar gevonden wordt. In een geval zoals dit moet je daarmee eerst twee weken wachten."

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen