Volledig scherm
De hond heeft diepe bijtwonden overgehouden aan de aanval en vecht voor zijn leven.

Hond vecht voor leven na aanval in Zaartpark Breda: 'Wonder dat hij nog leeft'

BREDA - In het Bredase Zaartpark is maandag een hond zo zwaar toegetakeld door een Amerikaanse pitbull, dat de hond voor zijn leven vecht. "Het was een horrorgezicht en een wonder dat hij nog leeft" zegt de schoondochter van de 88-jarige eigenaresse.

Beide honden liepen los, toen de agressieve hond plotseling om de hoek kwam en aanviel. "Het was heel, heel heftig. Het beest schudde de hond van mijn schoonmoeder als een prooi", aldus Corry van der Pluijm die een veel gedeeld bericht op Facebook heeft plaatst over het incident.

De bijtwonden in de nek waren zo diep dat de schedel zichtbaar was. Met morfine wordt de hond nu van de pijn verlicht, maar het is nog altijd onzeker of hij het wel redt.

De eigenaresse van de pitbull ging er na het incident vandoor. De politie heeft aangegeven pas in te kunnen grijpen als de hond gecommandeerd wordt aan te vallen. Dat is in dit geval niet gebeurd.

Volgens Van der Pluijm is het niet de eerste keer dat een Amerikaanse pitbull agressief is in de buurt en is bang dat de hond nog een keer toeslaat: "Het kan zomaar nog een keer gebeuren".

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
501 stemmen