Volledig scherm
© Marcel van Dorst – MaRicMedia

Hond in Oosterhout komt klem te zitten in putdeksel

OOSTERHOUT - De brandweer in Oosterhout werd maandagmorgen wel voor een heel speciaal geval opgeroepen; er bleek een hond met z'n achterpoot vast te zitten in een putdeksel.

Volgens het baasje van de hond gebeurde het tijdens het spelen. De hond sprong op het deksel van de put en schoot er met z'n achterpoot doorheen en kwam klem te zitten.

Eerst is nog geprobeerd om het pootje met olie in te smeren en zo de hond te bevrijden, maar dat lukt niet. Daarop werd besloten de brandweer te bellen.

Omdat het een gietijzeren deksel betrof kon de brandweer niet veel beginnen. Als er in het deksel zou worden geknipt dan schieten er allemaal stukken vanaf en is de kans groot dat de hond gewond zou raken.

Ook slijpen was geen oplossing, de hond zou dan zo onrustig worden dat dat onbegonnen werk is.

Een dierenarts heeft tenslotte de hond verdoofd waarna het dier uit z'n benarde positie kon worden bevrijd. De hond heeft voor zover bekend niets aan dit bijzondere voorval overgehouden.

WhatsApp
Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
148 stemmen