Volledig scherm
Op een groenstrook tussen de huizen ligt een stinkende berg afval te rotten in de zon. Foto Coen Hagenaars

Hof van Valkenburg in Bergen op Zoom is afvaldump spuugzat

BERGEN OP ZOOM - Bewoners van de Hof van Valkenburg eisen actie van woningcorporatie Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom.

Volgens de buurt dumpt één bewoonster van de wijk stelselmatig haar vuilnis in de wijk. Op verschillende plekken in de straat en in het groen liggen stinkende hopen afval te rotten in de zon.

Voor de buurt is de maat nu vol, zegt buurtbewoner Dirk Sanders namens bezorgde omwonenden. "Er spelen hier veel kinderen. We vrezen voor hun gezondheid en voor die van ons. Dit moet stoppen."

Behalve dat er afval op straat wordt gedumpt, zou de bewoner in kwestie ook regelmatig afval in de containers van anderen dumpen, zegt Sanders. "Eén van de buurtbewoners vond vanochtend ineens een kapotte ventilator in de groene bak. We proberen met elkaar de buurt netjes te houden, maar zo schiet het niet op."

Volgens Stadlander heeft de zaak de aandacht. "Maar we krijgen er pas sinds kort meldingen over binnen. We hebben nu een vragenlijst onder de buurtbewoners verspreid, zodat we een beter beeld kunnen krijgen van de aard en de omvang van de overlast."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van vrijdag.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
29 stemmen