Volledig scherm
© Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Hof: bijna zes ton voor ontslagen oud-bestuurder Bernardus Wonen in Oudenbosch

OUDENBOSCH - De ontslagen bestuurder Wil Hectors van Bernardus Wonen in Oudenbosch moet bijna zes ton meekrijgen aan ontslagvergoeding van zijn vroegere werkgever. Het gerechtshof in Den Bosch besliste dinsdagdat hij recht heeft op 589.604 euro. De rechtbank kwam eerder tot hetzelfde oordeel.

De woningstichting had in 2001 met de bestuurder afgesproken dat hij bij ontslag een vergoeding zou krijgen volgens de toen geldende kantonrechtersformule. Dat kwam bij het ontslag in 2015 neer op bijna zes ton, maar Bernardus Wonenwilde niet meer betalen dan 75.000 euro.De Raad van Commissarissen (RvC) vond een hoge ontslagvergoeding 'maatschappelijk onaanvaardbaar'.

Volgens Bernardus Wonen functioneerde de man al lange tijd niet en was het hoge bedrag in strijd met de Wet Normering Topinkomens. Maar die wet isvolgens het hof alleen van toepassing op nieuwe benoemingen. Evenals bij de rechtbank kon de woningstichting ook bij het hof onvoldoende duidelijk makendat ze van de afspraken mocht afwijken.

De ontslagen bestuurder Hectorsontvangt nu nog het verschil tussen 589.604 en 75.000 euro aan ontslagvergoeding. Bernardus Wonen betaalde al 75.000 euro aan Hectors.

De oud-directeur werd de laan uitgestuurd omdat hij met de RvC van mening verschilde over de manier waarop de organisatie moest wordengeleid.Hectors werkte sinds 1981 bij de woningstichting, vanaf 2001 als directeur-bestuurder. Per april 2015 is hij ontslagen.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
86 stemmen