Volledig scherm
© Gerard van Offeren / Pix4Profs

Hoeven krijgt eerste sticker: 'Wel Pokémon, geen inbrekers'

HOEVEN - Burgemeester Giel Janssen van de gemeente Halderberge plakte vrijdagochtend de eerste Pokémon Go sticker op een buurtpreventiebordje op de kruising tussen de Sint Janstraat en de Sprangweg in Hoeven.

Dit deed hij namens het basisteam van de politie van de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Rucphen en Moerdijk. Met deze speciaal voor Pokémon Go spelers ontworpen sticker vraagt de politie of de spelers hun oren en ogen willen openhouden tijdens het spelen van het spel.

Politieagente Denise van Zundert uit Roosendaal is een van de initiatiefneemsters om deze rage in te zetten voor de veiligheid van burgers. "Als mensen buiten rondlopen en ze zien iets verdachts, vragen we ze om contact op te nemen met de politie. Ook is het tegelijkertijd een waarschuwing naar inbrekers toe."

Voorlopig is dit de enige sticker. "Eerst gaan we alle hotspots (plaatsen waar veel Pokémons voorkomen) in kaart brengen. Daarna gaan we overleggen met de buurtpreventieteams over goede plaatsen", aldus Van Zundert.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
280 stemmen