Volledig scherm
Van links naar rechts: Ferry de Bot, Ferdi van Ginneken en Rob van Sintruijen, grondleggers van Vakkie B. foto ron magielse/pix4profs

Hoeven heeft zijn eigen vak bij NAC

HOEVEN / BREDA - In Hoekie B zitten fanatieke supporters uit Hoeven met trots 'op de slechtste plekken van het stadion'. De fans adopteerden hun stek bij NAC jaren geleden al. "We zitten op de slechtste plekken van het stadion."

Het is 8 april 2001 als de op dat moment jonge twintigers Ferry de Bont, Ferdi van Ginneken en Rob van Sintruijen eerst zelf moeten voetballen bij hun club Hoeven, voordat ze koers zetten naar het NAC-stadion. Ze komen veel te laat. "NAC-Feyenoord. Eerste minuut 1-0: Stewart (uiteindelijk ook de eindstand, red.). Zesde minuut: rode kaart Sergio. Toen kwamen wij binnen. Alleen in de benedenhoek van de B-Side, eretribunekant, was nog plek. We hebben die plek vervolgens geadopteerd: Hoekie B."

Afterparty
Meer Hoevenaren sluiten zich aan, het dorp verwerft zich een eigen plek in het stadion. "Jongens verhuisden vanuit Vak G naar Hoekie B, omdat de connectie met Hoeven nu eenmaal groter is dan de connectie met het vak." Dat blijkt ook na afloop van wedstrijden, als de groep direct terugkeert naar Hoeven. "Onze afterparty is altijd in 't Tapperijke."

Lees het hele verhaal woensdag 28 september in BN DeStem. 

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen