Volledig scherm
© ANP

Hoeveel mensen in jouw wijk zijn afhankelijk van een uitkering?

BREDA - Nederland telt momenteel 560 duizend werklozen, oftewel 6,3 procent van de beroepsbevolking. Het overgrote deel daarvan ontvangt een WW-uitkering. Van deze groep personen, bijna 448 duizend personen in mei, wil 93 procent weer aan het werk, meldde het CBS donderdag. Daarnaast zijn nog eens 459 duizend mensen afhankelijk van een bijstandsuitkering. 

Omdat deze mensen niet "recent naar werk hebben gezocht en daarvoor direct beschikbaar zijn", worden ze niet bij het totale werkloosheidscijfer opgeteld.

Van degenen die een bijstandsuitkering ontvangen wil of kan bijna de helft niet aan het werk, blijkt een donderdag gepubliceerde nieuwe analyse van het CBS.

LocalFocus heeft het aantal en percentage inwoners dat een bepaalde uitkering ontvangt, uitgesplitst per wijk op een rij gezet.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen