Volledig scherm
© Thinkstock

Hoe moet het verder met de 'festivalisering' in de stad?

BREDA - De politiek maakt zich op voor stevig debat over reguleren van de evenementen in de stad. Thema's: overlast en wel of niet spreiden.

De politiek in Breda mag aan de slag met de toenemende 'festivalisering'. Hoe scherp wordt het evenementenbeleid? De discussie brandt los op 3 oktober in de commissie Economie.

De partijen mogen dan aan de slag met vragen als: hoeveel kan de stad verdragen aan evenementen, hoe valt (geluids)overlast te beteugelen, moet er locatiebeleid komen (evenementen spreiden) en is een evenementenkalender nodig? En ook: moet het anders met subsidies en moet een organisator zich in plaats van twaalf weken van te voren zich veel eerder (voor 1 november) melden met een 'feestdatum'?

De stad telt nu jaarlijks zestig grotere evenementen. De druk op de binnenstad (inclusief Chasséveld) is de afgelopen jaren verder gegroeid, schrijven B en W.

Geluid speelt een grote rol. Maar ook het op- en afbouwen kan voor overlast zorgen, niet alleen voor bewoners, ook voor winkeliers en de horeca.

Breepark en het NAC-stadion worden genoemd als nieuwe locaties. Het college wil input: "Vindt de commissie dat er in Breda met locaties gewerkt moet worden, met een maximaal aantal evenementen met hogere of lagere toegestane geluidsniveaus en eindtijden?"

Lees maandag meer in BN DeStem. 

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
328 stemmen