Volledig scherm

Hoe moet de nieuwe rondweg van Oudenbosch gaan heten?

OUDENBOSCH - In het provinciehuis staat de nieuwe rondweg om Oudenbosch te boek als de N641. De gemeente Halderberge heeft er gedurende de aanleg de werktitel Zuidelijke Omlegging Oudenbosch (ZOO) aan gegeven. Die naam gaat het niet worden. De straatnamencommissie laat lezers van BNDeStem ook meedenken. Suggesties mogen tot 1 augustus gestuurd worden naar redactie.roosendaal@bndestem.nl

De straatnamencomissie van Halderberge heeft het college gevraagd de zes kilometer lange strook asfalt ten zuiden van het Koepelstadje van een passende naam te voorzien.

De nieuwe wethouder Jan Mollen, die het 'project rondweg' heeft overgenomen van zijn voorganger Peter Bons, heeft daar wel oren naar. Het liefst wil Mollen bij de feestelijkheden op 17 september de rondweg al een definitieve naam meegeven. Daarom roept hij de komende week de straatnamencommissie bijeen.

Van het woord ZOO wil de gemeente liefst zo snel mogelijk af. De commissie adviseert een naam te kiezen, die de drie kernen Oud Gastel, Oudenbosch en Hoeven aan elkaar koppelt.

Oudenbosch was ooit de hoofdplaats van het Oosterkwartier van het Markiezaat Bergen op Zoom. Denkend aan de pauselijke zouaven, die vanuit Oudenbosch vertrokken, is al Via Appia of Via Latina geopperd. 

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
1062 stemmen