Volledig scherm
archieffoto © ThinkStock

Hippisch park in Zevenbergen geopend

ZEVENBERGEN – Wethouder Eef Schoneveld van de gemeente Moerdijk heeft zaterdagmiddag het vernieuwde Hippische Park van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub “Prinses Irene” in Zevenbergen officieel geopend.

Na de officiële opening namen wethouder Schoneveld en voorzitter Anton Rijnart plaats achterop de koets van Toon en Annie Jochems van Menstal Jochems , die met hun paarden Elco en Charlie het gloednieuwe parcours op het Hippische Park aflegden.

Over de heuvel, langs de hindernissen en door de waterbak werden wethouder en voorzitter in hoog tempo over het parcours gereden. Menstal Jochems is ook verantwoordelijk voor de aanleg van het parcours.

Wethouder Schoneveld feliciteerde de Rijvereniging met haar 70-jarig jubileum en het vernieuwde park. “Dit is een bijzondere dag, “ zei wethouder Schoneveld, “het 70- jarig bestaan van uw vereniging en een vernieuwd hippisch park. Uw bent een vereniging die voor iedereen bereikbaar. Onder andere door de lage contributie die u aan uw leden vraagt. Daardoor heeft u een sociale functie en dat is heel belangrijk.”

Na het officiële gedeelte waren er op het park verschillende demonstratie in vaardigheid (mennen), vrijheidsdressuur, eventing en mini marathon. Ook gaf hondenschool Dot, die eveneens op het terrein is gevestigd, een demonstratie. De kinderen konden, spelen op het springkussen of een ritje maken op een pony. Zaterdagavond was het feest. Ongeveer 100 leden en oud leden kwamen naar het clubgebouw aan de Knip om daar het glas te heffen op het 70-jarig jubileum en foto’s te bekijken van de 70- jarige rijvereniging.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
536 stemmen