Volledig scherm
© Purestock/Thinkstock

‘Hij riep ‘Pak haar’ tegen zijn hond’

BREDA - De 51-jarige D.F. ontkent dat hij z’n hond tegen zijn 78- jarige moeder heeft opgehitst. De voormalige inwoner van camping Fort Oranje in Rijsbergen verscheen gisteren voor de rechtbank. ,,Die hond zou niemand pakken’’, hield hij de rechters voor.

Toch constateerde een dokter bijt- en krabwonden bij de vrouw. De arts moet het verkeerd hebben gezien, meent F. Zijn moeder zou alleen maar zijn gekrabd door Staffordshire terriër Shelby toen ze buiten met de hond aan het spelen was. Dat de 78-jarige vrouw onder het bloed zat, wijt de verdachte aan de bloedverdunners die ze gebruikt.

Officier van justitie Janne Kerkhofs heeft een heel ander beeld dan de verdachte van wat zich 7 augustus op Fort Oranje heeft afgespeeld. Verschillende getuigen bevestigen wat haar betreft dat de man ‘Pak haar’ heeft gezegd tegen de hond, waarna Shelby de moeder aanviel.

Zo zag een campingbewoner dat F. iets zei – hij kon niet horen wat - waarna de terriër naar voren schoot. Hij wist de politie ook te vertellen dat moeder en zoon sinds een maand of twee op de camping woonden. ,,Ze hadden vaak geen eten en dan gaf ik hen dat.’’

De twee leefden van het pensioen van moeder. Dat zou ook nog eens grotendeels aan drank zijn opgegaan. Nadat F. door de politie was gearresteerd, stelde een agent vast dat hij dronken was.

De moeder is inmiddels opgenomen in een instelling. Ze lijdt aan dementie en zou tegenover haar dochter steeds iets anders zeggen over wat er op 7 augustus is gebeurd.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van een half jaar, niet alleen voor een poging tot zware mishandeling maar ook voor het bezit van een ploertendoder.

De hond gaat wat Kerkhofs betreft naar een nieuw baasje. De verdachte wil daar niets van weten. ,,Die hond is alles voor mij. Verder heb ik niemand.’’ Ook advocaat Jasper van Rijsbergen bepleitte dat zijn cliënt het dier mag houden.

Volgens de raadsman is niet de vraag of de hond heeft gebeten, maar of F. daar een aandeel in heeft gehad. ,,Niemand heeft hem ‘’ ‘Pak haar’ horen zeggen.’’ Van Rijsbergen vroeg vrijspraak.

Uitspraak over twee weken.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
86 stemmen