Volledig scherm
Cees Lok. © Timo Reisiger

Hevige botsing tussen Roosendaalse wethouder en oppositie: 'Lok spreekt onweerheden'

ROOSENDAAL - In de Roosendaalse gemeenteraad is het donderdagavond laat tot een heftige botsing gekomen tussen VVD-wethouder Cees Lok en de oppositiepartijen VLP, D66 en de PvdA.

De drie fracties riepen Lok in een interpellatiedebat ter verantwoording over zijn uitlatingen, enkele weken geleden, dat de ondernemers van de Nieuwe Markt zeker níet zitten te wachten op een proef om het eerste uur gratis parkeren mogelijk te maken in de garage tijdens de bouwwerkzaamheden op de Nieuwe Markt. 

Naar aanleiding van die uitlatingen gingen VLP, D66, PvdA én Nieuwe Democraten bij 106 ondernemers op de Nieuwe Markt en directe omgeving langs om hen persoonlijk te bevragen over een eerste uur gratis parkeren in de garage van de Nieuwe Markt.

Die peiling wees volgens de vier partijen uit dat liefst 103 van de 106 geraadpleegde ondernemers wel degelijk te porren zijn voor de proef. Conclusie van de vier fracties: wethouder Lok had 'onwaarheden' gesproken. 

Het leidde donderdagavond laat tot het indienen van een motie van afkeuring tegen Lok. Die werd overigens door de overgrote meerderheid van de raad weggestemd met 7 tegen 22 stemmen.

Dat liet onverlet dat de sfeer van het debat ongemeen scherp was. Over en weer wierpen de oppositiepartijen en Lok elkaar het verwijt toe van onwaarheden rondstrooien. Wethouder Lok verweet zijn 'aanvallers' dat zij nimmer aanwezig waren tijdens ondernemersbijeenkomsten over het parkeerbeleid. Tijdens die bijeenkomsten was er volgens Lok geen enkel draagvlak voor proeven met een eerste uur gratis parkeren.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
81'
1-0
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
79'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
36'
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
702 stemmen