Volledig scherm
Het Punt

'HetPunt in Roosendaal was in 2014 al passé'

ROOSENDAAL - De 1-loketfunctie van HetPunt in het pand van corporatie AlleeWonen (Laan van Brabant) was feitelijk al in 2014 verloren toen AlleeWonen besloot om alle dienstverlening digitaal te doen 'en zich terug te trekken uit HetPunt'. Dat meldt SP-wethouder Hugo Polderman in antwoord op PvdA-vragen over de aangekondigde sluiting per 1 januari van het ingeburgerde centrale loket waar Roosendalers al jarenlang terecht kunnen voor vragen over wonen, welzijn en zorg.

Polderman zegt daarmee dat feitelijk niet de gemeente, maar de woningcorporatie als eerste de stekker uit de 1-loketfunctie trok.

Daarnaast is er volgens Polderman met de overheveling van jeugdzorg en delen van de AWBZ naar de gemeenten een andere situatie ontstaan. Niet de samenwerkende (zorg)instellingen van HetPunt, maar de gemeente is nu verantwoordelijk waarbij Polderman ervoor heeft gekozen om die zorg en dienstverlening zo veel mogelijk vanuit de eigen gemeentelijke gebouwen aan de Dunantstraat te organiseren. Daar zit al het Werkplein. Met de toevoeging van tientallen medewerkers van Jeugdzorg en Wmo, ontstaat een nieuwe 'centrale toegang' voor alle vragen op het gebied van werk, inkomen en zorg.

Dit najaar start een verbouwing aan de Dunantstraat om de nieuwe manier van werken in het pand goed te regelen. Ook de twee gemeentelijke partners, de WijZijn Traversegroep (maatschappelijk werk) en MEE West-Brabant (hulp voor mensen met een beperking), krijgen plek in de Dunantstraat.

Lees meer hierover zaterdag in BN DeStem

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
103 stemmen