Volledig scherm
Het Punt

HetPunt houdt eind dit jaar op te bestaan

ROOSENDAAL - HetPunt, hét centrale loket aan de Laan van Brabant waar Roosendalers terecht kunnen voor alle mogelijke vragen over wonen, welzijn en zorg, sluit per 1 januari zijn deuren. Volgens bestuursvoorzitter René Mol van Stichting HetPunt is er geen toekomst meer voor het loket nu de gemeente heeft besloten om Wmo- en Jeugdzorgzaken los te weken van HetPunt om die vervolgens vanaf 2017 te huisvesten bij het Werkplein en de gemeentelijke afdeling Sociale Zaken aan de Dunantstraat. 

"Het bestuur heeft naar alle mogelijke alternatieven gekeken om HetPunt toch in de lucht te houden, maar aangezien ook de gemeentelijke subsidie per 1 januari is opgezegd, is behoud van HetPunt niet haalbaar", stelt Mol. Hij zegt dat er geen sprake is van een conflict met de gemeente, maar Mol verhult evenmin dat het bestuur niet blij is met het verdwijnen van het ingeburgerde loket in het kantoor van corporatie AlleeWonen in hartje binnenstad.

Los van alle digitale contacten, lopen er dagelijks nog steeds tientallen mensen binnen bij HetPunt om concreet geholpen te worden door medewerkers van ruim 25 samenwerkende organisaties die er volgens Mol goed in geslaagd zijn om alle nieuwe wetgeving en bezuinigingen in de voorbije jaren goed met elkaar op te vangen. "Maar de gemeente heeft er niet voor gekozen om HetPunt mee over te nemen naar de Dunantstraat."

Gemeentewoordvoerder Erik Jacobs bevestigt dat er per 1 januari 2017 'één centraal aanspreekpunt' komt bij het Werkplein aan de Dunantstraat. Behalve de medewerkers van Wmo en Jeugdzorg komen daar ook mensen namens WijZijn Traversegroep (maatschappelijk werk) en MEE West-Brabant (ondersteuning voor mensen met een beperking) te zitten. "Mensen met vragen over werk en inkomen worden rechtstreeks bij het Werkplein geholpen; vragen over zorg en ondersteuning bij de Wmo- en zorgprofessionals."

Lees meer hierover vrijdag in BN DeStem

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen