Volledig scherm

Het weer van woensdag: Paraplu bij de hand, er kan een spatje vallen

ETTEN-LEUR  - Plensbuien lijken er niet te komen maar wie woensdag naar buiten gaat doet er toch goed aan om de paraplu onder handbereik te houden.

In de loop van dag komt er vanuit het zuiden geleidelijk meer lage bewolking waar overdag lokaal een spatje regen uit kan vallen. Elders is er ook ruimte voor de zon. Het wordt 10 tot 12 graden en de matige tot vrij krachtige oostenwind maakt het extra fris. Dat meldt Weerplaza.

Weekend
Het hogedrukgebied, dat op de weerkaarten ook wel Peter wordt genoemd, gaat dit weekend langzaam maar zeker aan de wandel en trekt via de Baltische Staten geleidelijk naar Wit-Rusland. Het betekent voor Nederland dat de stroming gaat veranderen en daarmee ook het weerbeeld. De oostelijk stroming maakt plaats voor een meer zuidelijke stroming en warmere lucht zal onze omgeving gaan bereiken.   Helaas gaat het verdrijven van de frisse lucht niet zonder slag of stoot. Zaterdag zal het enige tijd gaan regenen als het warmtefront vanuit het zuiden het land binnen trekt. In de middag wordt het dan geleidelijk droog en bevindt het zuidelijke deel van het land zich in zachtere lucht. Daar is het dan 16 of 17 graden terwijl in het noorden nog in de koele lucht zit en en de temperatuur blijft steken bij 10 tot 12 graden.   Zondag ziet het er overal prima uit met maxima van 16 graden in het noorden tot lokaal 18 of 19 graden in het zuiden. Er zijn perioden met zon en het blijft droog. Er staat weinig wind, heerlijk weer om een mooie strand- of herfstwandeling te maken.   Eerst nog fris Tot en met vrijdag moeten we het nog doen met lage temperaturen. Sinds 5 oktober is op het hoofdstation in De Bilt de temperatuur niet meer boven 15 graden geweest. Tot het weekend verwacht Weerplaza dat dat ook niet gaat gebeuren.

. Hier meer weer in de regio. 

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen