Volledig scherm
Vallend blad © Wim van den Broek

Het weer van vrijdag: mooi begin van de herfst

ETTEN-LEUR - De astronomische herfst is donderdagmiddag begonnen. Om precies te zijn om 16.21 uur. En die herfst gaan we zonnig in, want in grote delen van Nederland was het heerlijk nazomerweer met temperaturen van rond de 20 tot 22 graden.

Het weerbeeld is niet heel bijzonder voor de tijd van het jaar, vertelt Raymond Klaassen van Weerplaza. "Een nazomer van rond de 20 graden is niet zo gek. Ook in oktober kan het nog zacht zijn."

De komende dagen kunnen we nog even genieten van het zachte weer. Pas in de loop van volgende week wordt het wat wisselvalliger.

Mooie dag
Vrijdagmorgen kan er lokaal een bui vallen, vooral langs de kust en in het noorden van het land. Overdag wordt het verder vrij zonnig en zo'n 18 tot 21 graden. De wind is westelijk en matig.
Zaterdag wordt het een mooie zonnige dag met in het westen wat meer wolkensluiers. Maxima liggen tussen 22 en 24 graden.

Eisen
Zondag begint mooi, maar later op de dag neemt de kans op een bui toe. Over een Indian Summer wordt snel gesproken, maar voordat we 'officieel' over een dergelijk fenomeen mogen spreken, moet er eerst aan een paar eisen worden voldaan. Zo moet de herfst al begonnen zijn, moeten we zeven tot tien dagen nazomerweer hebben én moet er een nacht vorst aan de periode vooraf gaan.

Voorlopig is het dus nog even wachten op een échte Indian Summer.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
1184 stemmen