Volledig scherm
Nieuwe bestrating in de Julianalaan © Gerard van Offeren/Pix4Profs

Het nieuwe 'tapijt' van Oudenbosch

OUDENBOSCH - Als de Oudenbossche Koepelbaan het exterieur is, zou je kunnen stellen dat het nu de beurt is aan de binnenhuisarchitecten om het centrum in te richten. De doorgaande route door Oudenbosch krijgt volgend jaar een gloednieuw aanzien.

In combinatie met 'Italiaanse' bouwwerken als de basiliek en de Saint Louis-kapel wordt de sierbestrating aangepast. Een voorbeeld van hoe dat 'tapijt' eruit komt te zien, is al te vinden in het onlangs heringerichte Wilhelminaplein en Julianalaan.

Zat de zuidelijke rondweg in de portefeuille van wethouder Jan Mollen, voor de doorgaande route is zijn collega Frits Harteveld aan zet. Die stak gisteren op het wekelijkse persgesprek meteen van wal met een eerste nieuwsbrief over het project 'doorgaande route Oudenbosch'. "Omwonenden ontvangen de nieuwsbrieven met enige regelmaat in de bus en we plaatsen ze ook online."

Behalve informatief beoogt het college met de brieven ook een grote mate van betrokkenheid van burgers bij de werkzaamheden in het hart van Oudenbosch. "We vragen de mensen mee te blijven denken over de herinrichting."

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
612 stemmen