Volledig scherm
Ellen de Wispelaere voor haar zaak in de Molenstraat. „Je moet de weg zo aanpassen dat je niet meer hard kunt rijden.” © Gerard van Offeren/Pix4Profs

‘Het lijkt hier soms net de A16’

ZUNDERT - De Molenstraat is soms net een racebaan, zegt Ellen de Wispelaere, eigenaresse van lunchroom Little Moments in de Molenstraat. Twee oudere klanten in haar knusse zaak vallen haar direct bij. „Het is echt gevaarlijk met al dat verkeer.”

Nu de randweg er ligt, krijgt de Molenstraat volgend jaar een geheel nieuwe inrichting. Tot die tijd zijn er tijdelijke maatregelen genomen, zoals het instellen van een 30-kilometerzone en bloembakken op de rijbaan. Volgens De Wispelaere hebben die maatregelen geen resultaat. En dat kost haar klanten, zegt ze. „Mensen durven hier niet meer te fietsen met hun kinderen. Ook als je op de stoep loopt moet je uitkijken. Vooral bij die bloembakken is het uitkijken geblazen als twee auto’s elkaar willen passeren. Dan pakken ze de stoep om te kunnen passeren. Vrachtwagens mogen, als ze geen bestemmingsverkeer zijn, niet meer door de straat rijden. Toch komen ze nog steeds door het centrum.” 

De Wispelaere heeft een gesprek met de betrokken wethouders Johan de Beer en Piet Utens gehad. „Maar dat heeft niets opgeleverd. Ik voel me niet serieus genomen." Volgens woordvoerster Nicolette Bovenhorst van de gemeente Zundert is De Wispelaere altijd welkom voor een vervolggesprek. „Maar we zijn nog volop bezig met het ontwerp. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de verschillende belangen die er zijn.” Over het hardrijden zegt ze dat dat een zaak van de politie is.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
500 stemmen