Volledig scherm
Tekening van de plaats waar het Glazenhuis komt te staan. © Gemeente Breda

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request komt op de Grote Markt in Breda

BREDA - De locatie van het Glazen Huis in Breda is de Grote Markt. Dit is woensdag bekendgemaakt. Ook in 2008 stond het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Het glazenhuis komt schuin voor het stadhuis te staan, tegenover de VVV.

Dinsdag werd al bekend dat het geld dat wordt ingezameld dit jaar ten goede komt aan de bestrijding van longontsteking in ontwikkelingslanden. In 2008 werd 5,6 miljoen euro ingezameld. Toen zaten Paul Rabbering., Giel Beelen en Coen Swijnenberg achter de knoppen. 

De DJ's van 3FM gaan op zondag 18 december het Glazen Huis in, dat is het startsein voor 3FM Serious Request. Het evenement duur tot zaterdagavond 24 december (kerstavond).

De organisatie verwacht elke dag tussen de 70.000 en 100.000 mensen. Deze grote groepen mensen zullen via 'cloudmanagement' in de gaten worden gehouden. Op de drukste route, die van het station naar het Valkenberg loopt staan al volop camera's.

Het slotfeest vindt plaats op het Chasséveld, daar wordt ook de opbrengst van 3FM Serious Request bekend gemaakt. Op het Chasséveld kunnen zo'n 15.000 mensen terecht.

Columnist Niels Herijgens schreef deze column in BN DeStem over het gekozen goede doel van dit jaar. 

Volledig scherm
Het Glazen Huis trok in 2008 duizenden mensen naar de Grote Markt in Breda. © Edwin Wiekens

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen