Volledig scherm
Ron van Dinteren trekt de stekker uit discotheek De Kelder in Hank.foto Johan Wouters/het fotoburo

Het eerste biertje, de eerste liefde: herinneringen aan discotheek De Kelder in Hank

HANK - Discotheek De Kelder in Hank was jarenlang dé ontmoetingsplek voor jongeren uit de wijde omgeving. Nu maakt een sloopkraan een einde aan de uitgaansgelegenheid aan de Buitendijk. 

Het begon met een klein café aan de rand van de Hankse polder: Biesboschzicht. Gerund door zijn grootouders en later zijn vader. In 1970 begon zijn vader ‘t Kelderke. Na de afsluiting van het Haringvliet, kwam de ‘kelder’ van het pand niet meer onder water te staan en kon dat gedeelte permanente disco worden. „In een boerenschuurstijl”, zegt Ron van Dinteren (57), die het later weer overnam van zijn vader.

Door de jaren heen groeide de Kelder langzaam uit tot danspaleis. Van Dinteren heeft nog mappen vol met oude foto’s en krantenknipsels, waarop alle verbouwingen te zien zijn. Hoe de inrichting steeds werd aangepast aan de trends. „Dat moest ook wel. In het begin hoefde je alleen een paar knipperlampen op te hangen. De kwaliteit van het geluid maakte ook niet uit; als het maar hard was. Maar de stappers wilden steeds meer beleving.”

De mappen laten ook de velen artiesten zien die De Kelder hebben bezocht. „Tiësto en Hardwell draaiden hier. André Hazes gaf ooit een optreden. En Milk Inc., dat was onverwachts de drukste avond ooit.”

Met De Tokkies verwierf de discotheek zelfs een plekje in landelijke kranten. In de mappen uit de beginjaren zijn ook de velen nevenactiviteiten te zien. „Biertapwedstrijden. Modeshows met de plaatselijke boetiek. Een pyjamabal tijdens carnaval. En in de zomer waren er vijf weken lang activiteiten.”

BN DeStem haalt in de zaterdagkrant herinneringen op met eigenaar Ron van Dinteren, dj Hanky Panky, barman Thomas van Zon en Elske Verlee en Sylvia van Drunen, die er als tieners gingen stappen.

Volledig scherm
© Patrick Guitjens
Volledig scherm
Eigenaar Ron van Dinteren is gestart met de sloop van zijn discotheek De Kelder. Op deze locatie aan de Buitendijk in Hank opent volgende zomer een medisch centrum. foto Edwin Wiekens/pix4profs

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
47 stemmen