Volledig scherm
De klokketoren staat weer op z'n plek en het carillon is weer te horen. foto ron magielse pix/4profs

Het carillon klingelt weer door de Singel in Baarle-Nassau

BAARLE-NASSAU - De klokkentoren van het gemeentehuis in Baarle-Nassau is woensdag teruggeplaatst. Deze carillontoren was op 16 november vorig jaar weggehaald voor renovatie. Hij dateert uit de jaren ’70 en was hard toe aan een opknapbeurt.  

„Bij de nieuwbouw in 2008 is het renoveren van de klokkentoren niet meegenomen”, vertelt Miriam Stallen, woordvoerster van de gemeente Baarle-Nassau. „Het werd echt hoog tijd. Naast de klokkentoren worden de gevels gerenoveerd en alles wordt opnieuw geschilderd. Als dat allemaal klaar is, zal het gemeentehuis er weer verzorgd uitzien.”

De klokkentoren werd in opdracht van aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen uit Hooge Mierde woensdag vanaf een dieplader opgehesen en teruggeplaatst. Afgelopen maandag vonden al wat voorbereidende werkzaamheden plaats. Nu de klokkentoren weer op z’n plek staat, begint het opknappen van de binnenzijde van de toren.

De beoogde renovatie is in de onderhoudsplanning van de gemeente Baarle-Nassau opgenomen en de kosten bedragen €39.750,- exclusief btw. Het computergestuurde carillon van achttien klokken kan nu weer ieder kwartier een bekende melodie spelen, steeds aangepast aan de tijd van het jaar.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
691 stemmen