Volledig scherm
Joop Vreugdenhil en zijn vrouw José, beter bekend als Sneeuwwitje, geven morgen een feestje, onder meer vanwege het vijftienjarig bestaan van hun busbedrijf Zeebra Tours. foto Chris van Klinken/pix4profs

Het begon met een busje, nu heeft Vreugdenhil meerdere busondernemingen

BERGEN OP ZOOM - Het liefst zit hij nog in de kantine met z’n mannen te praten. Daar hoor je de beste verhalen en weet je meteen wat er speelt in het bedrijf. En als het even kan rijdt Joop Vreugdenhil in het weekeinde zelf nog op de bus met een voetbalclub achterin. Tussen de mensen zijn, dat is zijn lust en zijn leven. Daarom ook is Joop (71) nog lang niet van plan om te stoppen. „Je moet leven alsof het je laatste dag is, met de ambitie dat je 102 wordt.  

Samen met partner José leidt Joop rond over het terrein van Zeebra Tours en huurder TransMission, de specialist in fijnmazige distributie. „Honderdveertig man verdienen op dit terrein hun kostje.” José is in het buswereldje beter bekend als Sneeuwwitje. Hoe ze aan die bijnaam komt? „Vanwege mijn bleke gelaatskleur.”
Joop en Sneeuwwitje geven morgen een feestje, voor de hele stad. Tenminste drie goede redenen zijn er. José is pas zestig geworden, Zeebra Tours bestaat precies vijftien jaar en TransMission gaat vanaf morgen op het terrein extra ruimte bijhuren. De loods van TransMission telt straks maar liefst 19 docks, een forse uitbreiding. Ook de kantoorruimte wordt verdubbeld. Een volledig nieuwe gevel zorgt voor extra uitstraling.

Zeebra Tours zelf is ook volop in beweging. Circa dertig bussen heeft het bedrijf op de weg. De laatste vijf jaar nam het aantal busondernemingen in het land met bijna de helft af en halveerde ook het aantal touringcars. Waarom lukt het Zeebra Tours dan wel om te groeien? Joop weet het antwoord niet zo goed. De locatie aan de A58, dat is zeker een belangrijke succesfactor. En de chauffeurs natuurlijk, die kunnen het bedrijf maken en breken. Kennis van zaken hebben, ook dat telt. Joop is niet iemand om zichzelf op de borst te slaan. „Maar een visie heb ik wel.”

Open dag 1 september, van 14.00-19.00 uur. Optredens van dweilbands, een dj, er is een ijs- en een frietkraam. Klein Molenbeekseweg 10, Bergen op Zoom

Lees meer in BN DeStem van woensdag 31 augustus.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
46 stemmen