Volledig scherm
© Thinkstock

Herstart van Hotel Tongerlo in Roosendaal

ROOSENDAAL - Hotelbusiness is booming in Roosendaal. Maar is er voldoende behoefte aan 340 kamers?

Na bijna twee jaar leegstand gaat Hotel Tongerlo op de Bloemenmarkt 2 in Roosendaal in december weer open. De twee nieuwe exploitanten, Michel van Oorschot (35) uit Zegge en Corné Veraart (31) uit Roosendaal, tekenden gisteren het huurcontract bij eigenaar Pierre Coppens. Die was opgelucht.

"Het is toch zonde als zo'n pand leegstaat. Onze familie heeft het opgebouwd en we zien graag dat het weer een hotelfunctie krijgt", aldus Coppens.

Met de 18 kamers van Hotel Tongerlo loopt het totaal aantal hotelkamers in Roosendaal op naar 165. Als de plannen van paardensportcentrum Den Goubergh en Fitland XL doorgaan, stijgt het totale aantal beschikbare kamers in Roosendaal met nog eens 175. Dat is meer dan een verdubbeling.

Fitland XL wil bij de sauna op recreatiepark De Stok een hotel met 105 kamers bouwen. Bij Den Goubergh is er een plan voor zeventig hotelkamers. "Daar maken we ons voorlopig nog geen zorgen om. Deze moeten nog gebouwd worden. Verder richten wij ons op een andere markt. Namelijk de zakelijke. Roosendaal groeit de laatste jaren snel. Zeker met de nieuwe ontwikkelen op Borchwerf", aldus Van Oorschot.

Dit beeld wordt bevestigd door Jos Oskam, eigenaar van Hotel Central in Roosendaal. "We zijn geen Amsterdam met een continue bezettingsgraad van 95 procent. Maar er is in het centrum zeker ruimte voor Hotel Tongerlo. In het verleden zijn we ook altijd goede collega's geweest." De eventuele komst van Fitland XL en Den Goubergh ziet hij niet als direct bedreigend.

"Zij richten zich op de vrijetijdsmarkt en wij op de zakelijke gasten. Ook zitten ze niet in het centrum. Het blijft afwachten." Guillaume Cremers, eigenaar van hotel Goderie in Roosendaal, beaamt dit. "Ik kan niet in de toekomst kijken. Maar de komst van zo veel kamers erbij is erg veel in een korte tijd. Toch denk ik dat we op verschillende markten opereren en elkaar niet al te veel in de weg zullen zitten. Diversiteit is goed voor een stad. Dit maakt het centrum van Roosendaal alleen maar sterker."

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen