Herrie in Bergse raad over opvang

BERGEN OP ZOOM - Oppositiepartijen PvdA, CDA en GroenLinks en coalitiepartij VVD kraken het Bergse collegebesluit nu al een standpunt in het asielzoekersdebat in te nemen. Ze vinden dat B en W hiermee het proces doorkruisen om hierover een weloverwogen besluit te nemen. "De gemeenteraad is volop doende alles rondom opvang van asielzoekers in beeld te brengen.

Volledig scherm
De aankomst van asielzoekers in Nederland. Foto: ANP

Door als college nu naar buiten te brengen dat het inzet op extra opvang van statushouders, schenden B en W de afspraak met de raad. Ik voel me geschoffeerd", zegt PvdA-fractieleider Ad van der Wegen. Het CDA laat bij monde van fractieleider Annette Stinenbosch weten de actie van het college 'niet handig' te vinden.

"Het grijpt in in het proces. Maar we moeten er alles aan doen om de voortgang daarvan te waarborgen." Voorman Gertjan Huismans van de VVD is des duivels. "Ik ben volstrekt niet blij met de wijze waarop het college omgaat met het dossier asielzoekers. B en W slaan de plank goed mis en lopen voor de muziek uit."

Peter van den Ouden van GroenLinks begrijpt niet waarom het college 'bij zo'n gevoelig onderwerp' zo te werk gaat. "Alle opties zouden open blijven en we zouden nadrukkelijk eerst de dialoog aangaan. Ook om toestanden zoals in Heesch en Steenbergen te voorkomen. Ik wil dat het college eerst met de raad spreekt."

Lees donderdag meer in BN DeStem. 

Poll

Nu ik weet van Chinese spionage, wil ik zeker geen telefoon van Huawei

Nu ik weet van Chinese spionage, wil ik zeker geen telefoon van Huawei

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
655 stemmen