Volledig scherm
Wethouder Saskia Schenk (links) en voorzitter Cees van Gent (naast haar) kijken toe hoe de jongste, baby Siem, en de oudste bewoner, Lindert van Tiburg, De Spil openen. foto peter van trijen/pix4profs

Heropening dorpshuis De Spil, huiskamer van Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE - Met het doorknippen van een rood-wit-blauw lint onder een boog met witte en paarse ballonnen werd gistermiddag dorpshuis De Spil in Wouwse Plantage heropend. De oudste inwoner van het dorp, de 97-jarige Lindert van Tilburg, en de jongste telg, de twee weken oude Siem Verhoeven, viel de eer te beurt om het lint door te knippen.

Lindert knipte en Siem sliep in de armen van zijn moeder rustig verder en zal later aan de hand van de foto's zien dat hij er echt bij was.

Dat lint knippen gebeurde in de stromende regen waarna iedereen de nieuwe 'huiskamer van het dorp' in vluchtte. Daar sprak stichtingsvoorzitter Cees van Gent de vrijwilligers, verenigingsbestuurders en genodigden toe.

De plannen voor de verbouwing waren enkele jaren geleden al ontwikkeld om de vitaliteit en leefbaarheid een extra zet te geven. Dankzij sponsorgeld en subsidies en de inzet van veel vrijwilligers mocht het resultaat er zijn. Het gebouw heeft nu niet alleen een vernieuwde en moderne foyer, maar ook een multifunctioneel zorgcentrum.

Lees woensdag meer over de Spil in BN DeStem

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen