Volledig scherm
Op de Canadese oorlogsbegraafplaats aan de Ruytershoveweg worden de soldaten herdacht. © Jan van de Kasteele

Herdenking voor Canadezen in Bergen op Zoom: 'Wij zijn verbonden met deze regio' (video)

BERGEN OP ZOOM - In de vroege ochtend van zaterdag verzamelt zich een groep Canadezen van het South Albert Light Horse Regiment op de Canadese oorlogsbegraafplaats aan de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom.

Ze zijn hier om te herdenken. Om stil te staan bij de Canadezen van het South Alberta die in 1944 sneuvelden bij de Slag om de Schelde.,,We liberated Bergen op Zoom'', zegt chief warrant officer Brian Talty tegen de groep. ,,We are connected to this area.''

Een korte maar indrukwekkende bijeenkomst volgt. Met muziek van de doedelzak. Met de Last Post op trompet. Het vormde het begin van een dag in Bergen op Zoom en Welberg. 

Het Canadese gezelschap hield 's middags een korte herdenking op de Canadalaan in Bergen op Zoom, de straat waar Canadese troepen in 1944 de stad binnentrokken. Na de lunch, buiten op straat, vertrok het gezelschap naar de Canadezenweg in Welberg voor de overhandiging van een klok.

Een groep Canadezen van het South Albert Light Horse Regiment was zaterdag in Bergen op Zoom om hun gevallen landgenoten te herdenken.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
47 stemmen