Volledig scherm
© Thinkstock

Hennepkwekerijen in Oosterhout en Breda, ook enkele 'buitenplanten' geruimd in regio

OOSTERHOUT - De politie heeft dinsdag in Oosterhout en Breda diverse hennepkwekerijen opgerold. Verder stonden op adressen in Raamsdonksveer, Hooge Zwaluwe en Sleeuwijk enkele buitenplanten. Dat meldt de politie.

In Oosterhout stuitten agenten in een bedrijfspand aan De Wetering op een plantage met 465 hennepplanten. De stroom werd illegaal afgetapt wat tot een gevaarlijke situatie leidde. Een medewerker van Enexis heeft het bedrijfspand afgesloten van het stroomnetwerk. De 37-jarige huurder van het pand is gearresteerd. De gemeente ging over tot het sluiten van het pand, aldus een politiewoordvoerder.

In een woning aan het Sint Antoniushof in Oosterhout werd een hennepstekkerij aangetroffen. Er bleken 727 hennepstekken en 43 -planten te staan. Ook bleek een imitatiewapen in de woning te liggen. Het ging om een airsoftwapen. 

Ook in een andere woning in Oosterhout werd hennep gevonden. Op een adres aan de Muldersteeg stonden twaalf hennepplanten. Verder vonden agenten 167 gram gedroogde henneptoppen. De bewoners van beide woningen worden later aan de tand gevoeld.

In een woning in Breda bleken 84 hennepplanten te staan. Hier werd de stroom illegaal afgetapt. 

Op twee adressen in Hooge Zwaluwe stonden enkele planten die in de buitenlucht werden gekweekt. Ook op een adres in Raamsdonksveer en op een adres in Sleeuwijk vonden agenten enkele 'buitenplanten'. De planten zijn geruimd.  

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen