Volledig scherm
© Christian Traets / MaRicMedia

Hennep geruimd op vijf plekken West-Brabant: totale straatwaarde rond 145.000 euro

ROOSENDAAL/HALSTEREN/HELWIJK - De politie heeft dinsdag in de regio meerdere panden bezocht in verband met de mogelijke aanwezigheid van hennepkweek. Uiteindelijk werden op vijf plaatsen hennepplanten en hennepkwekerijen gevonden en geruimd.

Hennepplanten in de tuin
In de tuin in een woning aan Juliana van Stolbergstraat in Helwijk werden na een melding van stankoverlast twee grote hennepplanten in beslag genomen. De planten waren al geknipt en te drogen gehangen. De bewoner heeft afstand gedaan van zijn hennepplanten. 

In de tuin van een woning aan de Jacob van Ruijsdaelstraat in Roosendaal werden naar aanleiding van klachten van stankoverlast vijf grote hennepplanten in beslag genomen. De bewoner was niet thuis en is uitgenodigd om op het politiebureau te komen voor nader verhoor.

Bedrijfspand
In een bedrijfspand aan de Hulsdonksestraat in Roosendaal werd naar aanleiding van een hoge belasting op het energienetwerk een onderzoek ingesteld op enkele bedrijfspanden. Na enig speurwerk werden twee grote kweekruimtes aangetroffen met daarin 585 grote hennepplanten.

Er waren geen personen in het pand aanwezig. De elektriciteit voor deze hennepkwekerij werd illegaal afgetakt. De hennepkwekerij is in beslag genomen en ontmanteld. 

Eigen gebruik
In de tuin in een woning aan de Bandeliersberg te Roosendaal werden in totaal 13 grote tot zeer grote hennepplanten in beslag genomen. De bewoner gaf aan de planten voor eigen gebruik te hebben. De bewoner moet zich melden op het politiebureau.

Garage
In een garage aan de Leemput in Halsteren werd onder het dak een kleine hennepkwekerij gevonden en ontmanteld. De bewoner was niet thuis. Vermoedelijk was dinsdag al een deel van de hennepkweek geoogst, er lag ongeveer 4000 gram hennep te drogen. Ook hier was de politie de kwekerij op het spoor gekomen door stankoverlast. In de omgeving van de Rode Schouw waren meerdere meldingen van overlast. In totaal ging het om 71 hennepplanten.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en ze moeten zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden. Bij de politieactie is een verwachte hennepopbrengst met straatwaarde van 145.000 euro in beslag genomen. De in beslag genomen planten en kweekmaterialen zijn inmiddels vernietigd.

 1. Plan om Satudarah te verbieden 'is stemmingmakerij', zegt advocaat Brabantse leden

  Plan om Satudarah te verbieden 'is stem­ming­ma­ke­rij', zegt advocaat Brabantse leden

  BREDA – Het plan van het Openbaar Ministerie om motorclub Satudarah definitief in Nederland uit te bannen, valt onder het kopje ‘stemmingmakerij’. Dat is de reactie van Michael Ruperti, advocaat van enkele Brabantse members van Satudarah. Volgens de raadsman gaat justitie veel te ver met haar plannen. ,,Het is nogal wat om een motorclub aan te merken als een gestructureerde, criminele organisatie.”
 2. Kind van twee bekeurd voor wildplassen: 140 euro

  Kind van twee bekeurd voor wildplassen: €140

  UDEN - Hennie van der Elst uit Uden is woedend. Rond het middaguur stond hij met zijn tweejarige kleinzoon Mattias buiten de Plus supermarkt in Uden-zuid te wachten op zijn vrouw, die boodschappen aan het doen was. Mattias moest plots nodig plassen. Ophouden was geen optie. Dus opa zette hem tegen de gevel van de naastgelegen bakkerij en liet hem plassen. Dat werd opgemerkt door een politieagent die een bekeuring van 140 euro uitschreef voor wildplassen. 

Live Voetbal

home logo NapoliNAP
20:45
FeyenoordFEY
away logo

poll

Ik zit niet te wachten op gezonde voeding in sportkantines

Ik zit niet te wachten op gezonde voeding in sportkantines

 • Eens (66%)
 • Oneens (34%)
695 stemmen