Volledig scherm
Het is hard trappen op de Koolbaan: hier staat een felle tegenwind de wielrenners een gemakkelijke wedstrijd in de weg. foto Tonny Presser/Pix4Profs

Hel van de Pin maakt naam dit jaar

WOUWSE PLANTAGE - Wielerronde de Hel van de Pin is elk jaar weer bijzonder. De wedstrijden gaan er hard aan toe.

De baan staat als vanouds bekend als de scherprechter. Spetterende modder en een felle tegenwind zorgen ervoor dat de onverharde Kolenbaan in de ‘Hel van de Pin’ voor veel deelnemers een harde dobber vormt. Bij het indraaien van het pad liggen nogal wat losse steentjes die voor schuivers zorgen en het regent er lekke banden. Echte regen blijft achterwege, maar de wind die in de Kolenbaan en de Bleijdenhoeksestraat in het nadeel blaast, zorgt voor heel wat extra zweetdruppeltjes.


Vanaf 13.00 uur starten de kinderen, gevolgd door de dames en de heren boven de 36 jaar. Tussen de wedstrijden door wordt de spektakelrit verreden met vooral kinderen als deelnemers. 

Jubilaris Piet Verhaerdt geeft het startschot voor het echte werk.
Het wordt een strijd op leven en dood, want in de eerste ronde trekken Erwin van Eekelen, Patrick Bol en Jelle Veraart zo hard door dat het veld meteen over het hele parcours verdeeld is. De modder op het middendeel van de Kolenbaan zorgt er al snel voor dat de gezichten en de kleding van de renners helemaal onder zitten. Patrick Bol rijdt een lekke band, maar weet met een extra krachtinspanning weer bij de koplopers te komen, waarna hij sterk doortrekt en Erwin van Eekelen, die eerder bij de 36-plussers had gewonnen, moet lossen.

Arian Tak en Laurens van de Klundert zwepen renners en deelnemers op, niet alleen met woorden, maar met een ware premieregen, die tot in de laatste ronde duurt. „En bij een sprint gaat de kont omhoog van het zadel”, blijft Tak maar roepen om de deelnemers aan te vuren.
Enkele rondes voor het einde maakt Veraart een eind aan de illusie van Bol om de Hel van de Pin te winnen en plaatst een vlammende demarrage om uiteindelijk met voorsprong over de eindstreep te gaan en zijn tweede zege op rij binnen te halen.

Uitslagen:

Alle leeftijden: 1. Jelle Veraart (Essen); 2. Patrick Bol (Hoeven); 3. Peter van de Velden (Heerle).

Plantageklassement: 1. Anton Tak; 2. Frank Boden; 3. Eduard Reuvers.

Boven 36 jaar: 1. Peter van de Velden; 2. Frank Boden; 3. Frank Suijkerbuijk. Overigen: 1. Erwin van Eekelen; 2. Frank Francken; 3. Andy van Loon.

Dames: 1. Liesbeth de Kock; 2. Patricia Arts; 3. Charlotte Mangelaars. Overigen: 1. Mendy van Beers; 2. Nicole van Loon; 3. Kitty van der Wegen.

Jongens 13 t/m 17 jaar: 1. Aaron Dekkers; 2. Lars de Kok; 3. Jasper Belde. Meisjes: 1. Lotte Molenaar; 2. Claudy Nouws; 3, Marella van Meer.

Jongens 8 t/m 12 jaar: 1. Joshua van der Werf; 2. Bas de Ruiter; 3. Thijs Heijnen. Meisjes: 1. Lara de Ruiter; 2. Meghan van de Werf; 3. Roos Sips.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
103 stemmen