Volledig scherm
De Vaart © Jan Stads/Pix4Profs

Heibel in Klein-Dongen Vaart, bestuur dorpsraad stapt op

DONGEN - Dorpsraad Klein-Dongen Vaart stopt ermee. ‘Met onmiddellijke ingang worden nieuwe en voorbereidende activiteiten stopgezet.’ Zo meldt het dorpskrantje dat de stichting uitgeeft. Het bestuur van de dorpsraad wil zelf niet reageren. „Wat in het krantje staat, daar willen we het bij houden”, zegt bestuurslid Alexander Leemans.

In de brief staat dat zowel het dorpskrantje als het eetpunt voor ouderen dat de stichting verzorgt, eveneens komen te vervallen. Uit de brief blijkt voorts dat het bestuur zich niet serieus genomen voelt. ‘Tot 15 juli neemt het bestuur de tijd om alle zaken rond de stichting te regelen. Wij zijn namelijk geen kaartclubje.’

Eerder beklaagde een aantal bewoners zich over het gesloten karakter van de dorpsraad. Het bestuur uit op zijn beurt stevige kritiek op de bewoners en spreekt van ‘een groep personen die erop uit is om het huidige bestuur onderuit te halen’.
Volgens Wout van Delft, een van de gewraakte bewoners, is dat nooit het uitgangspunt geweest. „We waren liever met de dorpsraad in gesprek gegaan.”

Afgelopen week zijn Van Delft en een aantal andere bewoners al bezig geweest met het voorbereiden van een nieuw bestuur en de opzet voor nieuwe statuten. „Dat deden we enkel en alleen voor het geval er geen andere uitweg meer zou zijn.”
Nu het huidige bestuur ermee stopt, lijkt de weg vrij om een nieuwe dorpsraad op te zetten. Van Delft: „We willen zo snel mogelijk beginnen. Over een aantal weken komen we weer bij elkaar.” Voor de zomer moet alles klaar zijn, zodat na de zomer de nieuwe Dorpsraad van start kan gaan. Van Delft, die ook raadslid is voor de Volkspartij Dongen, neemt zelf geen zitting in de dorpsraad.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
345 stemmen