Volledig scherm
Foto Ron Magielse

'Heel grillig' zwembadseizoen in de regio

Het seizoen van de buitenzwembaden in de regio loopt af. Het was een wisselvallige periode. "Alles hangt af van het weer."

Waterpretpark Splesj in Hoeven kende een gemiddelde zomer. "Het begin was minder, maar het is goedgekomen door het weer van de laatste weken", vertelt manager Peter van Ostade. Bezoekers vinden het fijn dat er weer een kinderbadje ligt. "Daar hebben we veel positieve reacties op gehad."

Walter van Krieken van De Schelp in Bergen op Zoom noemt het 'een heel grillig seizoen.' "Het is erg goed begonnen qua weer, toen kwam er een gigadip waardoor we afstevenden op een dramatisch seizoen. Maar de late vakantie van de mensen in deze regio is ons geluk. Daardoor kunnen we met dit weer nu veel inhalen. We komen waarschijnlijk op een net wat lager getal uit dan vorig jaar, toen we zo'n 33.000 bezoekers hadden."

Amy van Bemmel van De Stok in Roosendaal: "Het is een betere periode geweest dan vorig jaar. We halen het slechte weer van voorgaande maanden nu in." De Stok heeft zelfs records verbroken. "Op de mooiste dag hadden we achttienhonderd zwemmers, dat is zeshonderd meer dan het vorige record." De Stok is sinds dit jaar in handen van Sportfondsen Roosendaal. Het was een spannende periode voor Van Bemmel. "Maar we hebben veel gedaan aan marketing en ook de verlaagde entreeprijzen trekken bezoekers."

Lees donderdag meer reacties in BN DeStem.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1115 stemmen