Volledig scherm
My Nuong Dang is blij met de steunbetuigingen. foto chris van klinken/pix4profs

'Heel Bergen op Zoom staat achter je!’ zeggen klanten loempiakraam Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het is druk bij het loempiakraampje van My Nuong Dang. Iedereen aan wie Dang vraagt om haar lijstje in te vullen pakt meteen de pen op. 

Woensdag, de eerste dag dat ze ze inzamelde, had ze er al ruim 160. „Toen ik hier vanochtend kwam stond er al meteen een vaste klant die zei dat ik niet mocht gaan. Ze zette ook gelijk haar handtekening toen ik het blaadje liet zien. ‘Heel Bergen op Zoom staat achter je!’, zei ze.”

Andere klanten zijn eveneens onthutst als ze horen van het aanstaande vertrek. Niet alleen bezoekers aan de Woonboulevard zetten een krabbeltje, de werknemers bij de vele bedrijven om de Woonboulevard ook. „En ik zeg meteen tegen mijn collega’s dat ze ook moeten komen tekenen”, zegt een werkneemster van Sportsworld.

Bij de Praxis mocht ze een blaadje wegleggen zodat de klanten daar ook hun krabbeltje kunnen zetten.
Dinsdag schreef deze krant over Dang, op Facebook stromen de reacties binnen. ‘Belachelijk’, ‘een schande’, ‘slaat volledig de plank mis’. Velen zeggen het blaadje te gaan ondertekenen.

Wat Dang met de handtekeningen gaat doen, dat weet ze nog niet. „Maar ik hoop dat de gemeente het ziet en dat ze toch nog iets voor me kan doen.”
 

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen