Volledig scherm
Rector Marijke Broodbakker van scholenvereniging OMO.

Havo en vwo samen in Norbertuslyceum, Gertrudiscollege wordt Gertrudismavo

ROOSENDAAL - De afdelingen havo en vwo van het Gertrudiscollege en Norbertuscollege in Roosendaal worden samengevoegd aan de Lyceumlaan. De school daar krijgt de naam Norbertuslyceum. De aanzet daartoe wordt gegeven met een gezamenlijke brugklas, vanaf het schooljaar 2017-2018.

Het lyceum komt in het schoolgebouw van het huidige Norbertuscollege, dat flink verbouwd wordt.

Mavo
Aan de Vincentiusstraat wordt het Gertrudiscollege omgevormd tot Gertrudismavo, voor alle leerjaren. Ook die school krijgt voor een flink deel nieuwbouw. In de school komt ook een brugklas voor mavo, waarna leerlingen eventueel kunnen doorschuiven naar havo 2. Beide scholen vallen onder OMO (Ons Middelbaar Onderwijs, een vereniging van scholen, verspreid over Brabant, red.).

"Het aantal leerlingen in de regio daalt. Beide scholen hebben een geweldige reputatie in het ontwikkelen van de talenten van leerlingen. Met maatwerk, ook voor extra begaafde leerlingen. Beide scholen hebben hebben daarnaast een enorme geschiedenis, sinds hun oprichting in 1919. Dat willen we allemaal vasthouden en daarom bundelen we krachten en expertise", zegt rector Marijke Broodbakker van OMO Tongerlo in Roosendaal.

De medewerkers, leerlingen en ouders zijn inmiddels met een brief over de plannen ingelicht. De medezeggenschapsraad is gevraagd om voor 27 september met het plan in te stemmen.

Lees vrijdag meer over het samengaan in BN DeStem

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
67 stemmen