Volledig scherm
© Peter van Trijen/Pix4Profs

Haven van Steenbergen is bijna af

STEENBERGEN - „Mooi hè”, zegt wethouder Cors Zijlmans over het houten podium dat op de kop van de Steenbergse haven is gebouwd. „Het moet uitnodigen om activiteiten te organiseren in de haven. Mensen kunnen er gaan zitten als ze even willen lunchen bijvoorbeeld. En voor oudere mensen is het ook fijn. Je ziet bij andere havens en op Markten altijd dat zij het fijn vinden om bij elkaar te komen op zo’n plek.”

De werkzaamheden bij de haven, die in december begonnen, zijn bijna klaar. Naast het podium zijn er nieuwe damwanden geplaatst, nieuwe aanlegsteigers, nieuwe verlichting en verbeterde parkeerplekken aangelegd. De vernieuwde haven moet als het aan de wethouder ligt straks hét middelpunt van de gemeente zijn.
Niet voor niks staat op het podium de tekst: ‘Welkom in recreatieve poort Steenbergen’. Zijlmans lacht: „We zijn wel van de prikkelende teksten. Net als het aquaduct.” (dat de naam ‘Steenbergen aan zee’ heeft, red.). „De achterliggende gedachte is dat we de hoofdplaats van Waterpoort zijn. Dit moet aangeven dat je bij het begin bent.”

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
520 stemmen