Volledig scherm
Martin Dees (l) en wethouder Cors Zijlmans onthullen het naambord voor de havenpoort van Steenbergen. foto annelies vlaanderen'

Haven van Steenbergen heeft er een Recreatieve Poort bij

STEENBERGEN - De kop van de haven van Steenbergen heeft gisteren een naam gekregen: Recreatieve Poort Steenbergen. Die is onthuld door wethouder Cors Zijlmans en Martin Dees, directeur van KWS Infra Roosendaal/Sas van Gent.

Dit bedrijf heeft de haven gerenoveerd. De volledige tekst is: ‘Welkom in Recreatieve Poort Steenbergen’. In grote lichte letters is die te lezen op de achterzijde van de houten bank die de kop als het ware omarmt. Aan de voorzijde, bij het water, is te zien dat de bank deel uitmaakt van een tribune. Van hieruit kan publiek evenementen op het water meemaken.

Bij de onthulling waren burgemeester Ruud van den Belt en het voltallige college aanwezig. Met een boot werden ze van de ene naar de andere kant van de haven verplaatst. Van den Belt zegt trots te zijn. „Dit is een nieuw pareltje in Steenbergen. En er zijn er meer. Je moet ze alleen eerst wrijven, dan gaan ze glanzen.” De officiële opening van de haven is volgend jaar.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen