Volledig scherm
© Marcel Otterspeer/Pix4profs

Haven en centrum bruisen tijdens eerste Steenbergse havendag

STEENBERGEN - Muziek, sport, spel, eten en drinken. Dat zijn in een notendop de ingrediënten voor de eerste havendag in Steenbergen, volgende week zaterdag.

De organisatie daarvan is opgepakt door Martijn Hagens van Sportparkuitje.nl. „Ik hoorde via via dat havenmeester Dirk-Jan van Weezel iets wilde gaan organiseren. Toen heb ik voorgesteld om te gaan brainstormen”, vertelt hij.
Al in een vrij vroeg stadium is besloten dat de havendag moest samenvallen met de jaarlijkse Vlietsail, een zeilwedstrijd. „Als publiek merk je weinig van dat evenement”, zegt Hagens. „Ze starten wel bij de haven, maar daarna gaan ze de Vliet op.”
Na de Vlietsail, die dit jaar al om 9.00 uur begint, start om 14.00 uur het programma van de havendag.

De middag staat in het teken van sport en spel. Rondom de kade zijn er negen spelletjes voor kinderen en volwassenen. Zo zijn er survivalactiviteiten, oud-Hollandse spelletjes en kunnen bezoekers van de havendag varen in een kano of fluisterboot.
De brandweer is aanwezig om een demonstratie te geven en modelboten van modelbouwvereniging Steenbergse Vliet worden tentoongesteld.
De avond staat vanaf 18.00 uur in het teken van muziek. Lokale groepen zoals 40-UP, Amicitia en Phonecall zullen dan optreden rondom het houten podium.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
47 stemmen