Volledig scherm
Veel ouderen hebben wensen maar vaak is het moeilijk daar het geld voor te vinden. © ANP

Hartverwarmend: Avans vervult 325 wensen van ouderen in en rond Breda

BREDA - Zo’n 200 medewerkers en studenten van Academie voor Sociale Studies Breda (ASB) van Avans kunnen volop aan de bak tijdens de Nationale Ouderendag op 7 oktober. Aan hun de schone taak om op die dag 325 wensen van ouderen in vervulling te laten gaan.

De wensen van ouderen die de school ontvangen heeft zijn zonder overdrijven zeer divers te noemen. Van een dagje naar de Efteling tot zweefvliegen. Maar ook naar Schiphol, een bezoek aan het Rijksmuseum, naar de dierentuin, naar het Dolfinarium, een tocht over de grachten van Amsterdam, zitten in een flight simulator, luisteren naar een klassiek concert, spelen met kinderen, een bezoek aan een militair graf, naar Feyenoord in de Kuip of gewoon een diner samen met de echtgenoot.

Moeilijk alleen 
Het is nog maar een greep uit de vele wensen die Avans afgelopen zomer binnenkreeg. Nationale Ouderendag is een initiatief van het Nationale Ouderenfonds. Het initiatief is ontstaan omdat veel ouderen een persoonlijke wens hebben die zij moeilijk alleen kunnen uitvoeren. Zij missen sociale contacten of financiële middelen of ze zijn beperkt door hun fysieke gesteldheid. Voor hen is er dus de Nationale Ouderendag waarop er wel van alles mogelijk is.

Doelgroep
Voor de studenten en de medewerkers van de academie is de Nationale Ouderendag onderdeel van het onderwijs. De dag is uiteraard bedoeld om ouderen te helpen, maar daarnaast kunnen de studenten rechtstreeks in contact komen met een belangrijke doelgroep van hun studie: ouderen. Meer informatie over de Nationale Ouderendag in Breda en omstreken ìs te vinden op de website: ouderendagbreda.avans.nl

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen