Volledig scherm
Vijf minuten gratis parkeren. Foto Nicole Roelands

Hartje Breda: Zoenen en goan!

BREDA - De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Vanaf woensdag is het mogelijk om maximaal vijf minuten gratis te parkeren in Breda. Ik hoor u denken: maximaal vijf minuten? Jazeker, in de Molenstraat. Daar zijn namelijk twee Kiss & Ride parkeerplaatsen gecreëerd.

Bewoners en ondernemers van de Molenstraat en St. Annastraat hopen dat het hierdoor rustiger wordt. Zij vinden het namelijk erg druk in die straten. Dit vond ook de gemeente Breda en zo ontstond het idee voor deze twee parkeerplaatsen.

Voortaan kunnen ouders daar de auto tijdelijk parkeren als ze hun kinderen op gaan halen bij de Nieuwe Veste. Nu stonden die auto’s vaak stil in de Molenstraat waardoor er een file ontstond. Ook moesten die auto’s gedwongen verder rijden, door de St. Annastraat. Dat is nu ook niet meer nodig.

Gertjan Endedijk, directeur-bestuurder van stichting Nieuwe Veste, is blij met dit besluit. “Dit is een belangrijke stap in de goede richting.” Het liefst ziet Endedijk nog meer Kiss & Ride parkeerplaatsen komen in de straat.

“Maar nog liever zou ik willen dat de straat bij het voetgangersgebied wordt getrokken. Dat is ingewikkeld, maar ik hoop dat het in de toekomst gebeurt.” (NR)

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
150 stemmen