Volledig scherm

Hartje Breda: Welkom Thuis

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Je hebt van die stadgenoten. Vraag je wat het onbetwiste hoogtepunt van hun vakantie was, zeggen ze: ‘Het moment dat ik Breda weer binnenreed en de Grote Toren zag.’

Dergelijke heimwee-gevoelige lieden zullen ongetwijfeld een traantje wegpinken als ze deze week terugkeren in hun dierbare woonplaats. Op diverse ingangswegen, bij het blauwe naambordje Breda, is een ander blankhouten bordje gehangen met de geschilderde tekst: 'Welkom Thuis'.

Bij de afrit Breda-Noord/Dorst vanaf de A27 is bovenop deze spreuk een tak met roze bloemen gedrapeerd, op het bordje is de merknaam van de initiator zichtbaar: Intratuin. Eerlijk gezegd is het nou niet bepaald een imposant bloemstuk, zo’n exemplaar dat met Pasen niet zou misstaan op het St. Pietersplein in Rome. Nee, het behoort meer tot de categorie aandoenlijk. Dat maakt het juist zo grappig.

Het gaat dan ook om een ludieke actie, zegt bedrijfsleider Bas Romme van de vestiging op de Terheijdenseweg. “We haken hiermee locaal in op een actie van Intratuin op Schiphol. Daar hangt in de aankomsthal bij bagageband 6 een groot doek van ons met de tekst Welkom Thuis. Die bagageband is helemaal aangekleed. De komende veertien dagen staat bij ons in Breda de winkelvloer ook in het teken van de thuiskomers. En volgende week woensdagavond begint onze uitverkoop.”

Het is de eerste keer dat de tuincentraketen met een dergelijke zomercampagne komt. Ze haakt daarmee ook in op wat stadgenoten, zoals bovengenoemde, vaak zeggen over vakantie: ‘Ik zal blij zijn als ik thuis ben, dan kom ik tenminste weer bekenden tegen.’ Misschien wel bij het tuincentrum… (JH)

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (84%)
  • Oneens (16%)
323 stemmen