Volledig scherm

Hartje Breda: Wel een fan, maar niet verliefd op Sagan

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Aan de manier waarop Chasséveld en Claudius Prinsenlaan leegstromen, merk je het al. Geen zegevierende Tom Dumoulin vandaag in de tijdrit van de Eneco Tour. Jos van Emden redde het ook net niet. Mooie winnaar hoor, die Rohan Dennis, maar het feestje is toch een beetje verpest. Zo'n gelaten sfeer hangt in de late middag in Breda. Behalve bij twee jonge meisjes. Ze zweven een beetje. De een gekleed in een roze Tinkoff-shirt. De ander in een regenboogtrui. De tricots zijn met een viltstift bewerkt. Net als de foto op A4-formaat, die beiden stevig vasthouden.

Kenners weten al hoe laat het is. Shirts, foto’s en handtekeningen zijn natuurlijk van Europees- en wereldkampioen Peter Sagan uit Zilina, Slowakije! De meest charismatische coureur van dit moment.

De meisjes heten Elle en Tessa, zijn allebei 14 jaar en komen uit Roosendaal. Ze zijn met de trein naar Breda gekomen om hun idool te zien. Na afloop van de tijdrit lukte het, bij de camper van Tinkoff, voor de deur van de bowling. “We hadden geluk, hij stond al op het punt om weg te gaan”, lacht Tessa. Ze zijn nog niet zo lang supporter, zegt Elle. “Een jaar ongeveer. Eerst kwam het wielrennen, toen Peter Sagan.”

En, zei hij nog wat tegen de dames toen hij zijn signatuur plaatste? Tessa lacht. “Hij pruttelde alleen wat, volgens mij was dat in het Slowaaks.”

Daar verstonden ze niks van, maar dat deert ze niet, een droom is uitgekomen. “Ik denk niet dat ik vanavond kan slapen”, bekent Elle. Is ze dan stiekem zelfs een beetje verliefd op de renner met de weelderige lokken en ondeugende ogen? “Nee, verliefd ben ik niet. Wel een fan.”

En weg zijn ze, richting trein naar huis. (JH)

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
771 stemmen