Volledig scherm
© Steven van Beek

Hartje Breda: VVV-fotopuzzeltocht in de regen

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Onder het luifeltje bij café ‘t Tapperijke overleggen de vaders Paul en Bart en de kinderen Tijn, Mas, Pieter en Cors met elkaar. Het regent pijpestelen, maar de sfeer bij het zestal zit er desalniettemin goed in.

“We zijn met ons gezin een weekendje op visite bij Bart en z’n gezin, hier in Breda. We doen een heerlijk toeristisch wedstrijdje tegen ‘de meisjes’ met deze fotopuzzeltocht van de VVV”, verklaart Paul. Hij en zijn gezin komen uit Sneek en dit is hun eerste keer Breda.

“We besloten dit deze zondag te doen, weer of geen weer. Prima toch, ik vind die regen ook wel wat hebben”, grijnst hij, “maar ben wel benieuwd hoe het hier is als het zonnetje schijnt.”

Het einde van de tocht is in zicht, net als het biertje dat hierna op het programma staat. “Voor ons ook erg leuk. Ik zie nu plekken, kóm nu op plekken waar ik het bestaan niet van wist”, voegt Bart eraan toe. Een van die plekken is het Stadserf, waar het standbeeld van Turfschipper Adriaan van Bergen staat.

De allerlaatste vraag is: ‘wat vervoerde De Turfschipper?’ “Normaliter turf, lijkt me. Maar ik denk toch dat het goede antwoord ‘soldaten’ zal zijn”, schrijft Paul in het boekje en rondt daarmee de tocht af: de mannen zijn als eerste klaar. Nipt, want hun vrouwen Natasja en Anet (met vier letters!) en de kinderen Susan en Annelien komen op dat moment ook het Stadserf op.

Tegelijkertijd breekt het zonnetje door, uiteraard net nu ze klaar zijn. “Da’s niet omdat we klaar met de speurtocht zijn, maar omdat we onze vrouwen weer zien”, flirt Paul opzichtig. “Serieus: ik heb geen moment last gehad van die regen, maar heb genoten van deze prachtige stad. En ik ben niet religieus, maar… wauw”, kijkt Paul nog eens bewonderend naar de Grote Kerk, alvorens hij het café induikt voor dat welverdiende biertje.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen