Volledig scherm

Hartje Breda: vrijdagmiddagfile

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Eerder deze week waren we voor Hartje Breda in Playmobilstad, gelegen tussen de winkels op ons mooiestation. Breda zelf lijkt al maanden van playmobil gemaakt. Waar je ook komt, het wemelt van de mannetjes met helmen op, oranje jasjes aan en een stuk gereedschap in de hand.

Je kunt geen twee straten doorrijden, of er is wel weer een omleiding vanwege wegwerkzaamheden. Voor hoeveel geld aan geel-zwarte omleidingsborden zou er in en rond de Bredase wegen staan? Daar kun je vast nog een speler voor NAC van bijkopen.

Op vrijdagmiddag is het ook nog eensdruk op de binnenwegen van Zuid naar Noord. Mensen denken al lekker vroeg aan hun weekend te kunnen beginnen, maar nu hebben ze weer een deel van de Kapittelweg afgesloten, met als gevolg dat op de parallel lopende Doornboslaan een mega-file ontstaat. Dat elk stoplicht al na drie gepasseerde auto’s weer op rood springt, werkt niet echt mee aan een voorspoediger doorstroom.

We gaan hier niet te veel over klagen. Ten eerste heeft dat geen enkele zin, ten tweede heeft de gemeente ons automobilisten én de bewoners tijdig gewaarschuwd. Op Breda.nl staat: "Het kruispunt Kapittelweg – Baliëndijk krijgt na enige tijd een definitieve inrichting. Dit gebeurt in fases vanaf 26 september. Het weekend van 22 en 23 oktober is het kruispunt in zijn geheel afgesloten. Het totale werk duurt ongeveer 4 weken."

En: "Tijdens de uitvoering van het werk is het kruispunt in fases afgesloten voor verkeer. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om via de gebruikelijke routes te rijden. Borden geven de omleiding aan voor doorgaand verkeer."

Dus ondergaan we rustig ons droeve lot. Bijna wordt het leed nóg groter, als de gehaaste automobilist achter ons een piepklein gaatje gebruikt om een inhaalmanoeuvre toe te passen, waar Max Verstappen het dun van in zijn broek zou doen. Gelukkig is een millimeter een millimeter en overleven we dit stressmomentje schadevrij.

Bij de zoveelste stoplichten en na ruim een half uur (!) op de Doornboslaandoorgebracht te hebben, slaan we rechts af en tuffen vrolijk verder, op naar de volgende omleidingsborden.

Prettig weekend, pak lekker de fiets! (JH)

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
RUST
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
858 stemmen