Volledig scherm

Hartje Breda: Vogelschoot (2)

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Eén ‘mysterie’ in Breda is opgelost. De fraaie teksten en schilderingen op de flats van de Vogelschoot in Princenhage, waar 'Hartje Breda' woensdag over repte, zijn van de hand van niemand minder dan de Bredase kunstenares/ontwerpster Lisette Spee.

“Goh, dat is alweer lang geleden, ik was net afgestudeerd, toen ik die opdracht kreeg”, meldt ze. Opdrachtgever was woningbouwvereniging Laurentius. Het was is in 2008, rekent ze terug. “En ik weet nog wel dat het in november was. Ik stond een week lang op een hoogwerker en dat was echt stervens koud.”

De door heel lief geschilderde, witte vogels omringde gedichten hebben iets aandoenlijks, ze ontlokken een glimlach bij de lezer. Dat is ook de bedoeling, zegt ze: “Ik heb me laten inspireren door Toon Hermans. De gedichten kwamen als het ware zo naar me toe gevlogen.”

Ver boven ons verheven zijn zij als broer en zus

Door luchtigheid omgeven, ons mees, ons mus

Op andere plekken in de stad heeft ze niet nog meer van dit soort projecten volbracht. Wel is ze onder meer verantwoordelijk voor de bijzondere 'lawnge-stoelen' in het Valkenberg, met bekleding van gras. En verder is ze bekend van tal van culturele activiteiten in en rond Breda. "Ik ben niet discipline-afhankelijk", legt de duizendpoot ten overvloede uit. 

Zitten wij nog met één raadsel: de spreuk op de tegels van Oude Vest en het pad in het Valkenberg: 'goed zo, stel geen vragen, blijf kopen'... 

Wie helpt ons de bedenker/uitvoerder van deze stoepgraffiti te vinden?

Laat het ons weten: hartjebreda@bndestem.nl 

Wordt hopelijk vervolgd! 

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
192 stemmen