Volledig scherm

Hartje Breda: verwarmde stoelen in de zomer

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Eindelijk hebben we een lekker zomerse week. Mensen flaneren in luchtige jurk of korte broek door de stad, ijsje in de hand of op weg naar een zonnig terras voor een verfrissing.
Op de hoek van de Veemarktstraat en de Grote Markt biedt tapasbar De Markt wat dat laatste betreft alle ruimte. Wat echter vooral opvalt als je er langsloopt is het bord dat dagelijks bij het terras staat. Met krijt is erop geschreven: Verwarmd terras - met 54 warmtekussens.
Een dag of tien geleden zouden we nog een moord doen voor een dergelijk terras, maar inmiddels is die verwarming toch niet meer nodig?
„Het is te vergelijken met verwarmde autostoelen. Het werkt met batterijen en de gasten krijgen een afstandsbediening”, legt een medewerkster van De Markt uit, midden in de bruisende vrijdagmiddagdrukte.
Overdag is het niet nodig om de kussens op te warmen, pas ’s avonds kunnen klanten desgevraagd er gebruik van maken. „Na een uur of tien koelt het toch wel af en zeker in het weekend blijven mensen graag wat langer zitten. Op deze manier bieden wij ze extra service, ook in de zomer. En als het straks vanaf oktober echt koud wordt, is het natuurlijk helemaal een goede zaak om verwarmde stoelen aan te kunnen bieden,”
Klanten reageren louter positief en dankbaar, zegt de medewerkster nog, voordat ze weer aan de slag gaat.
Wij twijfelen even, maar lopen dan toch even door naar een koele zetel, waarop we met een koel drankje het weekend in kunnen zegenen. (JH)

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
465 stemmen